fbpx
My Cart
KM0.00
My Cart
KM0.00
Blog
Kod kojih sve bolesti pomaže sok od aronije

Kod kojih bolesti pomaže sok od aronije?

Na pitanje kod kojih bolesti pomaže sok od aronije možemo slobodno reći da sok od aronije pomaže u zalječenju kao i preveniranju raznih bolesti i bolesnih stanja organizma.

Naime, sok od aronije u sebi sadrži sve one sastojke koje sadrže i bobice aronije, vitamine: A, C, E, P,B1, B2, B3, B5, B6, B9, te minerale: željezo, kalij, kalcij, mangan, jod, fosfor, cink.

Zbog ovih svojstava, sok od aronije je prava buktinja vitamina i minerala iznimno potrebnih za naše zdravlje. A kao takva, idealan je dodatak liječničkoj terapiji ili kao preventivni pripravak, dok je ljudsko tijelo još uvijek zdravo i imuno na bolesti.

Kod kojih bolesti pomaže sok od aronije?

Sok od aronije može pomoći u stabiliziranju zdravstvenog stanja kod raznih bolesti.

Za početak možemo konstatirati da je prirodni lijek za masnoću i povišeni kolesterol jer redovito konzumiranje soka od aronije snižava vrijednosti kolesterola i triglicerida. Također, snižava i visoki tlak te regulira šećer u krvi i općenito utječe na zaštitu kardiovaskularnog sustava.

Isto tako, redovito konzumiranje soka od aronije potiče i stimulira jetru na bolji rad, te je idealan dodatak tijekom detoksikacije jetre jer dokazano pomaže prilikom pročišćavanja jetre od različitih otrova.

Kada kažemo redovito konzumiranje, a to često naglašavamo, idealno bi bilo kada biste sok od aronije konzumirali u razdoblju mjesec dana uporabe, mjesec dana pauze, a tijekom mjeseca uporabe, najidealnije bi bilo popiti jednu rakijsku čašicu soka natašte.

Zašto?

Kao što smo već prije spominjali u našem tekstu o antioksidansima i u mnogim drugim našim tekstovima, aronija je prebogata antioksidansima (do 16 000 ORAC jedinica na 100 g aronije) te je potrebno voditi računa o pravilnom konzumiranju. Previse antioksidansa može donijeti više štete nego koristi, kao što i lijek postaje otrov ako se ne pridržava pravilne terapije.

Zato treba oprezno i odgovorno konzumirati i sok od aronije.

Nastavimo dalje

Sok od aronije može pomoći i kod upalnih stanja žuči i žučnog mjehura, a pokazao se i kao dobra potpora u procesu rješavanja žučnih kamenaca kao i kod reguliranja rada štitnjače.

Također, blagotvorno djelovanje na želudac i crijeva, jer smiruje grčeve i zaustavlja bolove i dijareju, a postoje i indicije da pomaže pri upali mokraćnog mjehura.

Ne treba zaboraviti iznimne učinke soka od aronije na anemiju jer su mnogi znanstveni radovi ukazali da slabokrvnost, praktički, nestaje ako se aronija i pripravci od aronije redovito konzumiraju.

Isto tako, određena istraživanja pokazala su da konzumiranje aronije pomaže i pri zarastanju rana te je zbog toga preporučeno njeno korištenje u vrijeme postoperativnog oporavka.

Dotakli smo se antioksidanasa negdje u tekstu…

Dakle, antioksidansi pročišćavaju tijelo od slobodnih radikala i oksidacijskog stresa te tako štite organizam od nastanka raznih karcinoma.

Osim što preventivno djeluje na nastanak slobodnih radikala, te samim time i na karcinom, konzumiranje soka od aronije pomaže u procesu radioterapije („zračenja“) te ublažava nuspojave koje donosi kemoterapija. Opsežniji tekst o aroniji i karcinomu možete pročitati u našem istoimenom blog tekstu.

Kao što vidimo, popis bolesti na koje blagotvorno može utjecati redovito konzumiranje soka od aronije je uistinu predugačak.

Ono što je najvažnije, sok od aronije je definitivno bolje unositi u organizam dok je organizam još uvijek zdrav, kao prevenciju i zaštitu našeg organizma od gore navedenih bolesti.

Zbog toga, toplo preporučujemo naš matični sok od aronije, spravljen putem hladnog prešanja, bez aditiva, šećera i konzervansa.

Naš matični sok možete naručiti preko webshopa ili preko naše službene Facebook stranice.

Ako ste se odlučili naručiti preko webshopa, dovoljno je izabrati pakiranje koje želite i pratiti intuitivne korake koje smo postavili kako bi narudžba bila što jednostavnija. Plaćanje je gotovinom po preuzimanju narudžbe.

Vaša Zvjezdana plantaža

Translate