fbpx
My Cart
KM0.00
My Cart
KM0.00
Blog
Aronija u trudnoći

Aronija u trudnoći – da ili ne?

„Smije li se konzumirati aronija u trudnoći?“ – jedno je od pitanja koje smo dobili u naš inbox na društvenim mrežama.

Iako smo o tome već pisali u članku „Aronija, tko je smije, a tko ne smije koristiti“ u ovom ćemo tekstu detaljnije objasniti u kakvom su odnosu aronija i trudnice.

Aronija u trudnoći, ipak ne

Nijedno istraživanje, koje je provedeno u svijetu, nije dokazalo da je aronija štetna u trudnoći.

ALI, kako se nije proveo dovoljan broj znanstvenih istraživanja niti je objavljen dovoljan broj znanstvenih članaka koji je potreban kako bi se potvrdila teza da konzumiranje aronije u trudnoći nije štetno, konzumiranje iste nije preporučeno.

Dakle, ne preporučuje se konzumiranje aronije ni proizvoda od iste za trudnice, dojilje te za malu djecu.

Aronija je bomba zdravlja

Zašto, možemo pretpostaviti.

Aronija je izrazito moćna voćka, puna antioksidansa te kao takva ima djelotvoran učinak na imunitet i cjelokupan krvožilni sustav.

I samo konzumiranje soka od aronije podliježe striktnom doziranju od jedne „rakijske“ čašice (od 30 ml do 50 ml) dnevno. Po mogućnosti ujutro, na prazan želudac. Ako ste dobrog zdravlja, a pod većim stresom, dopušteno je pojačati doziranje za još jednu čašicu tijekom dana.

Kao što i sami vidite, aronija je prava bomba zdravlja i kao takva bi, možda, mogla loše utjecati na trudnice kao i na malu djecu čiji je imunitet u nastanku.

No, dobra vijest za trudnice:

Nakon prekrasnog razdoblja trudnoće i dojenja možete u svoju prehranu uvrstiti naš sok od aronije koji u sebi sadrži sva ljekovita svojstva ovog moćnog dara prirode.

Zvjezdana plantaža

Translate