fbpx
My Cart
KM0.00
My Cart
KM0.00
Blog
Prije

Zanima li vas kako je bilo početi?

Da, vjerovali ili ne, naslovna fotografija ove objave prikazuje kako je izgledala Zvjezdana plantaža prije no što je ona odlučila postati “Zvjezdana”.

Sjećam se još uvijek nekih dragih momenata kad sam kao trogodišnjak ili koliko mi je već točno tada moglo biti. Trčkarao uz rijeku Lepenicu, bacao kamenje ili gledao svoju sestricu kako bućka nogice u tada čistoj i skoro pa pitkoj rijeci… Bilo je to moje dječje doba… Nisam mnogo zapamtio, ali svako sjećanje i dan danas volim.

Taj nesretni rat…

Nesretna događanja nekako su naglo poremetila sve oko mene što se događalo. Ja, onako skoro pa nesvjestan, promijenio sam sredinu, prijatelje, život. Lepenica je bilježila svoja sjećanja samo nekoliko puta godišnje, i to kada bi kakva proslava bila u pitanju. Malo je reći da dok nisam i sam dobio djecu, nisam osjećao pripadnost nigdje pa tako ni u Lepenici. Tada su se stvari malo promijenile. Želio sam svojim dječacima pokazati odakle su i svim silama ih na neki način vezati za ono što je svoje veze sa mnom prekinulo.

Sve dođe na svoje

Skoro pa trideset godina napuštena, sadašnja plantaža, a tadašnja šikara, malo je reći da je bila neuvjetna i za što. Međutim, uz malo truda, volje i rada, svoje svjetlo dana ugledala je svježa, netaknuta zemlja. Nakon prvih analiza utvrdili smo da je zemlja vrhunskog potencijala i kvaliteta te smo je odlučili iskoristiti za kultivaciju aronije.

 

Poslije

Da, ovo je slika sa iste pozicije, tri godine kasnije

Danas, skoro 5 godina otkako smo pokrenuli priču s aronijom,  Zvjezdana plantaža postala je pravi mali park u kojem uživaju ljudi ne samo iz Lepenice nego i iz okolice, a plodovi i proizvodi već na samom početku ukazuju na vrhunski potencijal i kvalitetu u koju ćemo nastaviti ulagati svu svoju ljubav i znanje.

Za sve one radoznale, više o aroniji pročitajte u našem blogu, gdje kroz autorske članke predstavljamo aroniju kao i korisne savjete za one koji su i sami u procesu uzgajanja ove ljekovite voćke.

Također, naš sok od aronije možete naručiti na našoj facebook stranici ili na broj telefona 063/112-569, kao i na našoj web stranici.

Translate